tiistaina, tammikuuta 12, 2010

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Olisi kai pitänyt arvata, että edellisessä kirjoituksessa esitetyistä kauniista lupauksista huolimatta (tai ehkä juuri niiden takia ;-) olen tehnyt viime kuukausien aikana kaikkea muuta kuin kirjoittanut tätä blogia.

Ihan oikeasti, hyppäsin jopa benjihypyn ensimmäistä kertaa elämässäni. Mutta blogin päivittäminen oli sitten kovasti vaikeaa.

Nyt "löysin uudelleen" tämän vanhan blogini, kun ajatus blogin kirjoittamisesta alkoi taas innostaa. Totesin, että ei vanhoissa jorinoissani mitään vikaa ollut, joten jatketaan siitä, mihin jäätiin... tosin muutaman pikku muutoksen jälkeen.

Tässä postissa selitän, minkälaisia muutoksia on tiedossa ja miksi.


Kootut selitykset

Suurin syy blogi-innostuksen lopahtamiseen oli se, että tuoreimmat ruokakokeiluni eivät oikein istuneet blogini rajalliseen aihepiiriin, eli VHH-jorinoihin ja -resepteihin. Välillä nimittäin jatkoin satunnaisia vegekokeiluja, ja silloinkin kuin söin sekasapuskaa, pidin vähän rennompaa linjaa karppauksen suhteen. Olisi ehkä ollut vähän pöljää kirjoitella karppiblogiin jonkin pastasafkan ohjetta, joten en sitten kirjoittanut mitään.

Ratkaisu ongelmaani on päivänselvä: laajennetaan Rakkaan ruokablogin aihepiiriä! Nyt kirjoittelen seuraavia juttuja tänne:

  • Edelleen niitä karppireseptejä, mutta lisäksi
  • kasvissyöjille sopivia reseptejä, lakto-ovoista vegaaneihin,
  • ihan vaan harvinaisen onnistuneena pitämääni ruokaa, vaikka se ei olisi karppia eikä vegeä,
  • satunnaisia selostuksia erilaisista ruokavaliokokeiluistani, sekä
  • avautumisia kaikenlaisista ruokaan liittyvistä aiheista, jos siltä tuntuu.
Tuo viimeinen kohta on porsaanreikä, sillä se suo minulle mahdollisuuden kirjoittaa oikeastaan mitä tahansa, jos tahdon. ;-)

Nyt täytyy vielä keksiä, miten lisäisin ajatuksen laajentuneesta katsantokannasta blogini kuvaukseen, ilman että siitä tulee maratonpitkä. Mutta se on pieni murhe se.


Tunnisteiden muokkaus selkeämmiksi

Kävin läpi kaikki vanhat kirjoitukseni (onneksi niitä ei ollut paljon!) ja muokkasin postien tägit eli tunnisteet selkeämmiksi. Päivitetyn listan näet sivupalkissa, "Aiheet"-otsikon alla.

Harmillista, että tämä Bloggerin blogisofta ei salli hierarkkisia aihepiirejä posteille, joten piti hiukan kikkailla noiden tunnisteiden kanssa, että sain listasta järkevän. Selkeyden vuoksi olen kirjoittanut pääaiheet ISOILLA KIRJAIMILLA, jotta ne erottuisivat. Kategorioita on aika paljon, mutta mielestäni lista on silti kohtuullisen selkeä selattava.

Kirjoitan myös kaikkien reseptieni alkuun, millaista ruokavaliota noudattaville sapuska sopii. Samoin kategorioista voi etsiä reseptejä ruokavalion perusteella.

Onko muutos selkeä? Palautetta saa antaa!


Lisää koottuja selityksiä

Noniin, siinä ne tärkeimmät asiat olivatkin. Jos et jaksa lukea enempää, voit ihan rauhassa lopettaa lukemisen tähän. Luvassa on nimittäin avautumista ja lisää koottuja selityksiä.

Ruokavalion muuttumisen lisäksi yksi merkittävä syy blogi-innostuksen lopahtamiseen oli kunnollisen kameran puute. Ruokablogien parasta antia kun on, itse reseptien lisäksi, herkulliset kuvat! Sitäpaitsi olen muutenkin sitä mieltä, että kaunis kattaus ja aterian asettelu nätisti on jo puoli ruokaa. Jossakin vaiheessa alkoi siis vain tuntua siltä, että ei ole mitään järkeä kirjoitella ruokablogiin, kun en voi laittaa kuvia näytille.

Valitettavasti minulla ei ole vieläkään kunnon kameraa, mutta kun lueskelin läpi vanhoja kirjoituksiani, tajusin jotakin: mitä sitten, jos minulla ei ole posteissa nättejä valokuvia!

Tykkäsin kuitenkin lukea vanhoja sepustuksiani, koska monet jutut olivat päiväkirjamaisia ja toivat mieleen muistoja niistä tilanteista, joissa ko. ruokaa on syöty, ja itse reseptitkin olivat ihan ok. Huomasin, että siksi blogillani on sentään yksi innokas lukija: allekirjoittanut! Omaksi ilokseni minä näitä juttuja kirjoittelen, vaikka tietysti on mukavaa, jos joku muukin näitä lukee ja saa kenties vinkkejä omaan ruoanlaittoonsa.

Tällä linjalla siis jatketaan ja mennä porskutetaan eteenpäin!

0 kommenttia:

Rakas Ruokablogi...   © 2008. Kuvat ja ulkoasu Emporium Digital

TOP