perjantaina, helmikuuta 27, 2009

Resepti: Uusavuttoman kinkkukiusaus

Tuossa pari päivää sitten kyhäsin tällaisen helpon ja nopean kinkkukiusauksen.

Nämä tämmöiset kiusaukset ovat yleensä takuuvarmoja menestyksiä: nopeasti ja helposti saa aikaan todella herkullista sapuskaa, joka onnistuu melkein takuuvarmasti. Tietysti erityisen ansioitunut uusavuton henkilö kykenee kenties pilaamaan tämän kiusauksen kaatamalla sekaan purkillisen pippuria tai unohtamalla sapuskan uuniin pariksi tunniksi, mutta nämä ovatkin sitten poikkeuksellisen taidokkaita mokia.

Tein tosin itsekin taas sen saman vanhan mokan kuin aina näiden kiusausten kanssa: liikaa kermaa! Tungen tämmöisiin uuniruokiin aina liikaa kermaa. Eihän se muuten mitään haittaa, mutta kun koko loota ui sitten siinä kermassa. Käytin 3dl kermaa ja 3 kananmunaa, mutta alla olevaan reseptiin olen korjannut vähän järkevämmät määrät.

Kerman liikakäyttö ei kuitenkaan onistunut mitenkään pilaamaan kiusausta! Mikäs siinä on syödessä, kun lusikalla saa kermatkin vuoan pohjalta talteen. Tuhosimme Ukkelin kanssa saman tien lähes koko satsin, mikä oli vähän liikaa. Melkein tuli ähky. Eikä seuraavaksi päiväksi jäänyt kuin puolikas annos, jos sitäkään.


Jaa, että mikäs sitten tekee tästä nimenomaan uusavuttoman kinkkukiusauksen? Katsokaas, kun tähän tulee niitä helppoja kaupan eines-lisäaine-kinkkusuikaleita ja pakaste-kasvissuikaleita...

Resepti on (käytetyistä kasvissuikaleista riippuen) vähähiilihydraattinen.


Uusavuttoman kinkkukiusaus

Ainekset:

  • 500g pakastevihanneksia (esim. 2 pussia Apetit kasvissuikaleita)
  • 250g kinkkusuikaleita
  • 2dl kermaa
  • 2 kananmunaa
  • 100-150g juustoraastetta
  • 250g (1 pallo) mozzarellaa
  • Mausteeksi esim. suolaa, mustapippuria, paprikamaustetta, pippurisekoitusta, cayennea
  • (Paistamiseen voita)
Valmistus
  1. Vapaavalintainen vaihe: Kinkkusuikaleet voi halutessaan paistaa voissa ja maustaa paprikamausteella, cayennella sekä mustapippurilla. Näin saadaan kiusaukseen enemmän makua ja rasvaa. Suikaleet voi kuitenkin heittää lootaan ihan sellaisenaankin, paistamatta. Tai jättää kokonaan pois, jolloin tästä tulee hyvä kasvislisäke.
  2. Voitele vuoka.
  3. Sekoita munat ja kerma keskenään vaikkapa haarukalla niin, että munien rakenne rikkoutuu ja ainekset sekoittuvat täysin.
  4. Lado pohjalle puolet kasviksista ja mausta ne makusi mukaan. Ripottele kasvisten päälle osa (n. 1/3) juustoraasteesta.
  5. Lado seuraavaan kerrokseen kinkkusuikaleet ja ripottele niiden päälle taas n. 1/3 juustoraasteesta. Mausta halutessasi. Kaada päälle puolet muna-kermalitkusta.
  6. Lado kolmanteen kerrokseen loput kasviksista ja mausta maun mukaan. Kaada päälle loput muna-kermalitkusta.
  7. Kuorruta kiusaus juustolla: Viipaloi mozzarella ja asettele viipaleet nätisti kiusauksen päälle. Ripottele vielä perään loput juustoraasteesta.
  8. Paista 225 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes pinta on ruskistunut sopivasti.
  9. Anna vetäytyä vähän aikaa ennen tarjoilua. Parhaimmillaan tämä kinkkukiusaus on kuitenkin vasta seuraavana päivänä...

Vinkki: Kuten jo mainittua, tästä kiusauksesta voi ihan hyvin jättää kinkkusuikaleet pois, jolloin saadaan aikaiseksi varsin mainio lämmin kasvislisäke.

0 kommenttia:

Rakas Ruokablogi...   © 2008. Kuvat ja ulkoasu Emporium Digital

TOP