maanantaina, helmikuuta 23, 2009

Resepti: Kermainen paprika-broilerikastike

Jääkaapin uumenista löytyi 300g:n paketti broilerinsuikaleita, joten päätinpä kyhätä niistä tällaisen kermaisen ja juustoisen kastikkeen. Unkarilaisen keittiön inspiroimana halusin ehdottomasti sekaan sipulia, paprikaa ja pippuria. Rahat on loppu meiltä molemmilta ja opintotuet maksetaan vasta ensi kuun alussa, mutta onneksi on luottokortti keksitty... Joten eikun vaan kauppaan, visa vinkumaan ja ostamaan paprikoita ja Koskenlaskijaa velaksi. Kauheaa, millaista mässäilyä ja törsäystä.

Resepti on vähähiilihydraattinen.


Kermainen paprika-broilerikastike

Ainekset:

  • 300g broilerinsuikaleita
  • 3 paprikaa (vihreää ja/tai punaista)
  • 1 sipuli
  • Tölkki herkkusieniä
  • 2dl kermaa
  • 1/2 pkt voimakkaan makuista Koskenlaskijaa
  • 200-300g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa
  • Mausteiksi suolaa, mustapippuria, (pippurisekoitusta), cayennea, paprikamaustetta, rosmariinia
  • Paistamiseen voita
Valmistus:
  1. Ota broilerit huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi ennen paistamista.
  2. Suikaloi sipuli. Poista paprikoista kannat ja siemenet, suikaloi nekin. Valuta herkkusienet.
  3. Heitä kuumalle pannulle voita, puolet sipulista, reilusti paprikamaustetta, broilerit ja herkkusienet. Paista kypsiksi ja mausta suolalla, pippurilla, cayennella ja rosmariinilla.
  4. Kippaa pannun sisältö pataan tai kattilaan.
  5. Nakkaa pannulle lisää voita, loput sipulista, paprikajauhetta ja suikaloidut paprikat. Paista, kunnes paprikat ovat hiukan pehmenneet. Mausta kuten broileritkin.
  6. Kippaa pannun sisältö kattilaan broiskujen seuraksi. Siirrä kattila lämpimälle levylle.
  7. Kaada kattilaan kerma, tomaattimurska ja Koskenlaskija pieninä palasina. Lämmitä, kunnes juusto on sulanut.
  8. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Tarjoillaan höyrytetyn kukka- ja parsakaalin kera, yläkarpeille riisin tai perunan kanssa. Tai syödään ihan sellaisenaan, paksuna keittona.

Vinkki: Jos tahdot värikkään ruoan, käytä erivärisiä paprikoita. Jos haluat hifistellä hiilihydraattien ja/tai ruoan makeuden kanssa, muista seuraavaa:
  • Punainen paprika on makea
  • oranssi on vielä makeampi
  • keltainen on miedoimman makuinen
  • vihreässä on vähiten hiilihydraatteja.
Parhaiten tähän soosiin sopivat omasta mielestäni punainen ja vihreä paprika. Punainen tuo makeutta, vihreä on sopivan voimakkaan makuinen. Keltainen on liian mieto, oranssi taas turhan makea.

Broilerikastikkeeseen sopisi varmaan myös säilykejalapenot tai tuoreet chilit. Samoin purkillinen kidneypapuja maistuisi varmaan mainiolta kastikkeen seassa. Ensi kerralla käytän kyllä enemmän broileria kuin tuon 300g... kastikkeesta tuli herkullista, mutta se ei pitänyt nälkää yhtä hyvin kuin sapuskani yleensä. Taisi tulla ihan liian vähän proteiinia.

1 kommenttia:

Anonyymi

Jos tietäisit miten brotsku kasvatetaan tehotuotannolla, olisi sapuska jäänyt syömättä.

Rakas Ruokablogi...   © 2008. Kuvat ja ulkoasu Emporium Digital

TOP