maanantaina, maaliskuuta 02, 2009

Resepti: Tomaatti-vuohenjuustokeitto

Väänsinpä sitten tänään Maailman Parhaan Tomaatti-Vuohenjuustokeiton. Kyseessä oli oma sovellukseni tästä Maailman Parhaasta Tomaattikeitosta, jonka reseptiin karppifoorumilla törmäsin. Sen verran reippaalla kädellä tein tuunauksia tuohon soppaan, että kannattaa käväistä vilkaisemassa myös alkuperäinen resepti tuolta foorumilta.

Keiton salaisuus on pitkässä keittoajassa. Tämän tomaattikeiton täytyy siis ihan aikuisten oikeasti porista liedellä parisen tuntia. Juoksin välillä maistelemassa keittoa, kun se hiljalleen porisi kattilassa, ja voin kyllä allekirjoittaa väitteen. Maku todellakin syveni pikkuhiljaa.

Omaan versiooni tulee bratwurstia ja vuohenjuustoa. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin pekonia, mutta tämä keitto oli kätevä tapa päästä eroon bratwursteista, joiden viimeinen käyttöpäivä oli käsillä.

Resepti on vähähiilihydraattinen.


Maailman Paras Tomaatti-Vuohenjuustokeitto

Ainekset:

  • 230g bratwurstia
  • 2 tölkkiä (800-1000g) tomaattimurskaa
  • 1 iso sipuli tai 2 pientä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2-3dl kermaa
  • 100g pehmeää vuohenjuustoa
  • Paistamiseen voita ja oliiviöljyä
  • Mausteiksi suolaa, mustapippuria, valkopippuria, basilikaa
Valmistus:
  1. Hienonna sipulit ja pilko bratwurstit pieniksi paloiksi. Kuori valkosipulinkynnet.
  2. Lorauta kattilaan reilusti oliiviöljyä ja nokare voita. Heitä sekaan sipulit ja bratwurstit, puserra perään valkosipulit.
  3. Paistele hetki. Vahdi, etteivät sipulit pala pohjaan. Voi nämä paistaa pannussakin, jos tahtoo, mutta minä paistelen ne kattilassa aikaa säästääkseni.
  4. Kun sipulit ovat sopivasti kuullottuneet, kaada perään tomaattimurska. Mausta suolalla sekä valko- ja mustapippurilla.
  5. Anna keiton porista hiljalleen miedolla lämmöllä kaksi tuntia.
  6. Murusta vuohenjuusto.
  7. Lisää keittoon basilika, kerma ja vuohenjuustomurut. Anna kiehahtaa, niin että vuohenjuustotkin sulavat joukkoon. Tarkista maku, lisää tarvittaessa mausteita.

Vinkki: Jos vuohenjuusto ei innosta, sen voi korvata vaikkapa tuorejuustolla tai smetanalla. Voit myös halutessasi tehdä niin, että et lisää vuohenjuustoa keittoon vielä valmistusvaiheessa, vaan ripottelet juustomurut keittoannosten päälle vasta tarjoiluvaiheessa. Näyttää koristeellisemmalta...

0 kommenttia:

Rakas Ruokablogi...   © 2008. Kuvat ja ulkoasu Emporium Digital

TOP