Resepti: Smetana-kirjolohikastike
Tämä smetana-kirjolohikastike on kerrassaan niin hävettävän helppo valmistaa, että en kyllä voi hyvällä omallatunnolla kutsua näitä valmistusohjeita miksikään ruokareseptiksi. Valmistukseenkin menee noin 5 minuuttia! Mutta minkäs teet, kun tästä tulee niin törkeän hyvää, että pakkohan tämmöinen herkku on jakaa kaikelle kansalle.
Resepti on vähähiilihydraattinen.
Smetana-kirjolohikastike
Ainekset:
- 300g kirjolohisuikaleita
- 250g smetanaa (tai ranskankermaa tai kermaviiliä)
- 1 pieni sipuli
- Sitruunamehua
- Mausteeksi mustapippuria, suolaa (ja tilliä)
- Paistamiseen voita
- Pilko sipuli.
- Heitä kuumalle pannulle vähän voita, sipulit ja kirjolohisuikaleet. Paista kypsiksi.
- Mausta kevyesti suolalla, mustapippurilla ja halutessasi tillillä.
- Kippaa smetanat sekaan. Lurauta perään hiukan sitruunamehua, varo ettei sitä tule niin paljon, että peittää kalan ja smetanan maun.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Nauti vaikkapa keitetyn perunan tai höyrytetyn parsakaalin kera. NAM NAM! Tämä sopinee mainiosti myös uuniperunan täytteeksi, mutta kun en harrasta uuniperunoita, niin en tiedä.
Veikkaan, että tästä soosista voisi jalostaa jonkin hienomman ruokalajin (sekaan esim. katkarapuja?), mutta toisaalta väittäisin, että tämän nimenomaisen sörsselin vahvuutena ovat - kliseisiä termejä käyttääkseni - yksinkertaiset ja selkeät maut.
1 kommenttia:
jees jees, helppoa ja hyvää!
Lähetä kommentti